Omsider har jeg valgt å skrive noen ord om Ballangen og det som skjer der.

For deg som ikke vet hvor Ballangen befinner seg, kan jeg fortelle at om du finner Narvik (I Nord) på kartet og fører fingeren littegrann nedover retning hovedstaden, vil du finne Ballangen kommune.

Her har det skjedd endel ting i de siste årene gjennom en liten pinsemenighet som heter Elim.

Denne menigheten var på kanten til å bli lagt ned da Gud sendte tre mennesker fra Narvik for å velsigne plassen. Det ble til slutt slik at det var kun disse tre igjen som pendlet dit og holdt møter for en tom sal. Vel, ikke helt tom da. De holdt møte – først sang de for de tomme stolene. Så satte to seg og en innledet møtet , og så kom prekna der en av dem tok seg av det og så sang de igjen som om de hadde en fullsatt sal. Gjennom det første året skjedde dette. De bytta på oppgavene og sto fast.

Så var det ei dame ifra Harstd området som fikk det for seg å reise dit for å be og som tok med seg flere dit og hadde bønnehelger. Folket ble nærmest stablet i skuffer og skap på huset og folk ble møtt av Gud.

Så, satt jeg , helt uvitende om det som foregikk og tenkte «Herre, når skal jeg få lov til å komme til Ballangen ?»

Vinteren 2012 ble jeg invitert til å bli med på ei slik bønnehelg.. Og det første som møtte meg var et syn over lokalet. Jeg så nesten ikke lokalet i halvmørket da vi ankom , ikke fordi det var så mørkt , men fordi jeg så noe over bygget. Jeg så en stor skikkelse i lyse klær stå over huset, lett framoverbøyd med armene utover det som jeg nå vet er salen. Det så ut som om han vernet og våket over stedet med en så sterk omsorg og autoritet og at han ikke hadde tenkt å flytte på seg med det første.

Guds nærvær var ikke til å feiltolke.

Så begynte Jesus sakte men sikkert å berøre hjertene og forløse enorme ting i de som valgte å sette av helgen i Hans nærvær. Og den 22 Mars 2014  fikk jeg erfare å bli fyllt med Den Hellige Ånd og ILD.

Jeg hadde vært åndsdøpt i flere år, talte i tunger, ba for syke, fungerte i nådegavene osv – men denne opplevelsen forandret hele mitt liv og tjeneste og preget møtene på Elim i Ballangen på en ny måte.

Fra den gangen har det skjedd utrolige ting midt iblandt oss. Helbredelser, syner, drømmer, forløsning,utrustning på nivåer som jeg bare finner i vekkelseshistoriens små glimt. Vi har døpt folk og menigheten der har fått tilvekst av medlemmer. Er det virkelig mulig at vi skal få se Ånden falle med Ild igjen…? Ja! Det tror jeg virkelig. Ånden sier at dette bare er begynnelsen, så det skal såvisst ikke avta ihvertfall.

Det er et lite lokale, men siste gangen var det satt inn ekstra stoler og trangt om plassen. Folk reiste fra alle deler av landet og Jesus skuffet ikke. Det ble noen spesielle episoder når folk skulle gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen og litt merkelige kjøremønster på de bilene som forlot åstedet. Noen måtte bæres ut og legges pent i sine respektive senger. Andre kom seg ikke opp fra gulvene på noen timer. Gledestårer og Jesusfokus i stor grad. Og Korset ble sentrum for hele herligheta. Flere ble helt eller delvis helbredet fra synsproblemer og ryggplager. Hørselen ble sterkt endret til det bedre og reumatiske plager slapp taket. Små og store plager måtte bøye seg for navnet over alle navn.

All ære og takk går til Jesus Kristus, vår elskede Frelser og Herre.

Nå er det snart ny helg på gang og flere har meldt seg på for å få plass. Tenk hva en får være med på..

Vær velsignet ! Og be for det som skjer, ikke bare i Ballangen, men overalt der vi ledes til å besøke små og store plasser med Guds kraft.

SBJ