En merkelig tittel og en merkelig tanke egentlig.

Men er det ikke på tide at vi tar en grundig gjennomgang av topplokket ? Selv har jeg blitt sterkt preget av den tiden vi har vært i i snart to år. Alle disse inntrykkene og impulsene som strømmer gjennom sansene dag ut og dag inn må vel prege sinnet, ikke sant ? Hva er sannhet? Hva er tillærte sannheter? Hva er tradisjoner og religiøse vrangforestillinger?

Men jeg tror virkelig at det er nødvendig nå. Like nødvendig som det er å vaske klærne vi rusler rundt med. Eller ta en sånn detox for kroppen, eller å bløtlegges i et badekar. Hva med tankegangen ? Er den på linje med Ordet ?

Det står et uttrykk i Bibelen som kalles «vannbadet i ‘Ordet» (Efeserbrevet 5; v.26)

I det siste har jeg vært mye på farten. Mer enn på lenge. Og midt i all denne reisingen og alt som foregår i møtene og imellom møtene, kjenner en på hvordan en nærmest bare får tatt en «kattevask» i farta. Om du ikke vet hva «kattevask» indikerer , så er det et begrep som illustrerer en lett vask med eller uten såpe og å skvette litt vann her og der. Nå for tiden er det jo nesten enda værre, siden de fleste tyr til såkalte «wipes» . – Slike våtservietter med en eller annen ingrediens som skal bidra til en slags rengjøring.

Så her en morgen kjente jeg at det er på tide å legge vekk «wipes’a» og legge seg i bløt i «vannbadet i Ordet» igjen. Helt under – inkludert hjernen. Så her ligger jeg – med hodet langt inni vaskemaskinen  klar for en skikkelig kokevask uten senterifuge. Hjernevask er ikke programmert på min vaskemaskin. Men kanskje den bør innføres?

Dette lille innlegget er fullt av bilder og uttrykk – men jeg håper du forstår hva jeg forsøker å formidle. Legg hjernen i bløt – i vannbadet i Ordet (Bibelens Ord) og la hjernevasken begynne !!

Er spent på hva resultatet kan bli om vi bløtlegges lenge nok….

Bless Bless !!