Jeg sitter her og reflekterer over dette med at det stadig sies ; «Se, jeg gjør noe nytt» fra Jesaja 43;19.  Dette er jo sterke ord som bør gi oss et oppløft i det å forvente at noe nytt er underveis, ikke sant ?

Men – hva gjør vi med dette budskapet egentlig ? Er det bare ord… ?

Jeg har akkurat fått plassert julepynten opp på kryploftet vårt og dandert det lett tilgjengelig for nest gang det skal fram. Og som så ofte i tidligere år – sukker for meg selv og tenker at jeg må få ryddet i alt det som er satt der oppe «så lenge»

På vinteren synes jeg det er for kaldt – og om sommeren er det for varmt. Og alle månedene derimellom…vel; ute av syne – ute av sinn, ikke sant ?

Så ligger det der da – gjør jo ingen skade. En kan sikkert få orden på det senere. Vel, sånn er det hos meg ihvertfall. Jeg kunne godt tenke meg å få ordnet der oppe. Få lagt et litt bedre gulv, satt inn noe som gav litt følelse av organisering – men det er jo ikke plass! Jeg må jo fjerne rotet for å få plass til det nye.

I klesskapet ligger ( – eller henger), det klær som jeg håper en dag å komme inn i igjen. Eller som er «kjekt å ha» . Jeg holder også fast på de komfortable gamle joggeskoene, selv om de ikke har noe demping og har hull på siden. Ja du skjønner forhåpentlig godt at det er mye greier.

Nå er jo ikke dette skribleriet ment for at du skal få et innblikk i mitt rot – men et lite forsøk på å billedliggjøre det jeg egentlig ønsker å si ; Vi må gi slipp på noe, for å gi rom for det nye. 

Når Gud kommer og titter på alt vi har samlet på gjennom et langt liv og sier at det er på tide å gi slipp – sier vi JA ?  Eller er vi noen åndelige skrotnisser som bare tar imot dette som Den Hellige Ånd kommer med og legger det oppå toppen av det vi allerede har stablet her og der, men kanskje aldri tar i bruk ?

Noe nytt, er jo noe som aldri før har eksistert.  Noe som fram til da har vært ukjent for meg og deg . Dette nye trenger plass. Men der igjen mine spørsmål ; «Hvor stort er det? passer det inn her? Må jeg rive ned en vegg, eller holder det bare å rydd i en skuff?  Må jeg Forandre meg – vil det forandre meg? Hva er konsekvensen ? Vil jeg egentlig ha det ? Er det noe bra?

Vet du ; Gud svarer jo ikke på det i det hele tatt!!

Han gir bare sitt Ord, og så venter han på vår respons.  Vi venter på Ham – men jeg tror ærlig talt at han venter på oss. Vil du rydde plass for det nye fra himmelen ? Vil du rydde kalenderen? Vil du ta imot det Han kommer med uten å bare stue det vekk, overse det eller være villig til å gi slipp på noe av det du har lagret så lenge?

Jeg utfordres ihvertfall av ordene i Jesaja – til å gi slipp. Jeg kan ikke få både det gamle og det nye. Jeg trenger ikke å kaste alt – men være villig til å kaste alt, om det skulle bli nødvendig.

«Søk først Guds rike, og Hans rettferdighet – så skal du få alt det andre i tillegg» (min frie sitering av Matt 6;33)

Er det rom i herberget….for «dette nye»?

 

SBJ