Song of songs ;

«So I must rise in search of him, looking throughout the city, seeking until I find him.Even if I have to roam through every street nothing will keep me from my search»

«Just as I moved past them I encountered him. I found the one I adore! I caught him and fastened myself to him refusing to be feeble in my heart again»

 

Jeg er i Israel.. det kjennes på en merkelig måte som hjemme, men alikevel så fremmed.  Jeg har kommet tilbake hit for å hvile øynene på Ordet i landet som gjør Bibelen enda mer levende.

Dette er fjerde gangen jeg er her. Jeg var en av disse som ikke kunne begripe hva  alle dager jeg skulle til Israel for ? Det er jo arkeologisk flere meter imellom der Jesus gikk og hvor vi kan gå i dag. Hvor snever min tanke var da…

Eller kanskje det var min forsvarsmekanisme på det å ikke ha råd til det, og dermed ikke hadde mulighet? Kanskje det egentlig var det som var grunnen til at jeg var så avvisende til å reise? Alle kristne ville jo dit sa de – men ikke jeg. Opprøren i meg var nok sprell levende.

Men Jesus ordna det sånn at jeg plutselig reiste alikevel . Som reisefølge for mamsen min, på loffen i Jerusalem. DA forsto jeg hva det var med dette landet som ligger i Guds hjerte. Og siden har jeg kjent at Han trekker meg hit, for å vise meg seg selv.

Mine reiser består av jakten på Ham!  Jadda, jeg vet at han bor i meg og alt det der. Men jeg lengter etter å bedre kjenne Bibelens land. Ordets land – og Han ER Ordet.

I skrivende stund er jeg i Tiberias. Denne vakre byen er plassert sentralt ved Genesaretsjøen. Dette vannet som Jesus faktisk gikk på. Som Peter faktisk gikk på. Strendene som faktisk bærer historiene i Ordet. Slettelandene som omkranser sjøen er fulle av Ordet. Fjellene jeg hviler øynene på er de samme som Jesus hvilte øynene på.

Jeg er her sammen et kjært hjertevennepar. Vi er «på loffen» med leiebil og fleksibel timeplan. Vi planlegger dagene fortløpende og finner sporene etter Jesus. Vi har ikke kommet bare for å ligge på stranda, sjekke ut gamle romerske palass eller besøke Bahai templer… vi vil ha HAM. Og alle små glimt av Ham rører dypt i hjerterota.

«Hun tenkte ved seg selv ; «om jeg bare får røre ved kanten av hans kappe»…DA!» Det finns en kvinne i Bibelen som beskrives med sisse ordene, og det sies at dette skjedde i Magdala , eller Magadan, som Bibelen kaller det.  Og det er litt sånn jeg kjenner på… midt i blandt turister. Midt i ruiner av gamle bosettinger, midt i en moderne verden oppdager jeg Ham!

Han som mitt hjerte elsker, og som elsker meg så betingelsesløst… min Jesus! I går fikk jeg så mange glimt av Ham, og fikk røre ved Han og bli berørt av ham. Det gikk en kraft ut fra Ham og berørte mitt innerste vesen, og rystet det – sånn som bare Han kan.

Hvorfor er jeg her ? Kanskje det er for å bedre forstå og bedre formidle Skriftene. Og når skriftene er Ham selv… ja da må en til Bibelens land.

Her ved Genesaretsjøens scenario, finner jeg på en måte hjertet Hans. Eller kanskje det er Han som finner mitt?

Johannes evangelium ;

«But those who embraced him and took hold of his name

were given the authority to become children of God»

Jeg er midtveis i min reise her i Israel og fortsatt er hjertet mitt der.

Song of songs:

«If you ask me why I love him so,O brides to be, it’s because there is none like him to me. Everything about him fills me with holy desire! And now he is my beloved – my friend forever!»