Enda en gang sitter jeg på flyet hjem til Østlandet og tenker på en innholdsrik helg.

I setet ved siden av meg sitter et fornøyd og halvsovende ektemann. Ved siden av han sitter en annen fornøyd kar som til stadighet trekker på smilebåndet. I setet foran er det en med lovsang på øret og lukkede øyne.

I seterekka over midtgangen sitter to damer som er sterkt berørt av Den Hellige Ånd , tårer, latter og stille men svært så talende ansiktsuttrykk viser at vi har vært og ER,i berøring med en vidunderlig Frelser . 

Dette er ikke teorier – dette er ikke en religion – dette er ekte liv i berøring med Jesus som viser seg når vi søker ham.

Jeg selv kjenner på glede, takknemlighet, undring og beundring, og en brus av Ånden som stille og rolig klukker på innsiden.  

Allerede på torsdagen sto det folk på døra, helt forvirret over hvilken dag det var , klar for møte !

I forfjamselsen over en sterk dragning og en trang til å få et nytt møte med Den Hellige Ånd.

 Vi fikk stablet ham på en sofa og hjulpet ham til å vente på helgens møtestart dagen etter.

Senere på den samme dagen kommer ei til , dratt til stedet av Den Hellige Ånd , så full av forventning at hun nesten ikke kunne sitte stille.

Startskuddet for enda en Ballangenhelg var satt !

Siden 2013 har det vært et nærvær over disse Ballangens-helgene som det er vanskelig å finne andre steder. 

Den 22 Mars 2014 opplevde predikanten  (jeg !) å bli berørt av Herrens Ild – eller om du vil ; døpt i Herrens mektige Ild.  Det ble innledningen til en tid med sterke manifestasjoner der folk møtte en levende Gud til helbredelse, forvandling, Åndsdåp, forløsning i nådegaver, og så mye mye mer.

Enda skjer det – og forventninger innfries langt utover det folk forstår å spørre om.

Hva er det å rapportere ? Hvordan skal en sette ord på det som skjer ?

Vitnemøtet vi pleier å ha på søndag formiddag gir et glimt ! Folk stråler! Løper frem og forteller om helbredelser, syner, bilder, hvordan de har falt under Guds kraft og møtt Guds Ild, Guds kjærlighet , Guds omsorg.

De har hørt Ham si ting , berøre hjertene på dypet.

Søndagen fortsetter med at to stykker blir sterkt møtt av Den Hellige Ånd og taler i nye tunger. De stråler av glede og noe mer. De har møtt Guds kraft.

Mannen som ankom på torsdagen ankom som en gammel og utslitt mann. Grå, matt i øynene, sliten. Han reiste hjem som en ung mann, med strålende glade øyne, frisk farge i kinnene og smilende fra øre til øre.

Hvordan fortelle hva man opplever i Ballangen ? Tja – en får si som noen sa i Bibelen ; Kom å se !

Men det KAN forvandle ALT – det bør du være oppmerksom på.

Så tilbake til flysetet , her er vi  – bare noen få som har reist fra Østlandet for å bli satt til sides i noen dyrebare dager.

Folk er tilreisende fra hele landet – folk er drevet av Ånden , til dette lille stedet som Gud har utvalgt seg for å vise et glimt av sin herlighet og for å spre den til hele Norge.

Vi har et ansvar  å bruke det vi har fått. Fortelle om Jesus og hva har gjør midt i blant oss.   

                                                    Og det vi har fått, kan vi kun beholde ved å holde ilden levende. 

                                             Guds nærvær har en adresse ; I navnet Jesus og i alle dem som tok imot Ham.

Jeg som forkynner og formidler av det Han gir til meg , kan bare undres over hvordan sterke møter med en levende Gud forvandler ALT.

Takken går opp ! Til Ham som enda en gang har gitt oss av seg selv på Elim i Ballangen.

Ære til navnet Jesus !