Et fritt menneske ? Hva er egentlig det?

Mennesket søker sin frihet og uavhengighet og mister seg selv i prosessen. Slik er det jeg oppfatter det når jeg lener meg tilbake og ser meg rundt.

Fra fødselen av ser vi at barnet ikke søker sin uavhengighet. Det er avhengig , og skammer seg ikke over det. Dette rene, uskyldige sinnet som er kommet til verden, klamrer seg til livet totalt avhengig av å la noen gi det de nødvendige ting. Jeg har lest at et spebarn som blir overlatt til seg selv, uten berøring og uten nærkontakt, rett og slett dør.

Frihet!

Vi ser at barnet vokser seg til og søker sin uavhengighet. Den såkalte treårs trassen, tenåringsopprør og alt derimellom. Men hele tiden ligger denne trangen der til å bli sett, hørt, anerkjent, elsket…

Jakten på kjærligheten, alle har rett på kjærlighet, «peace and love» frihet til å elske hvem en vil, når en vil, hva en vil. Og en blir fanget i et jag av denne retten til å ha frihet. være uavhengig. Og en blir til slutt slave av sin egen trang til å stå imot det å overgi sin såkalte frihet til Ham som virkelig setter fri.  Den du elsker setter du fri.

Verden er blitt en bisarr plass, som en drøm – eller kanskje et mareritt. Der alt er lov. Falsk frihet. Bundet av denne tvangstrøya der vi skal ta imot alle strømninger av «frihet»  og kjenner bare at det strammes til og vi får ikke puste fritt.

I dag har en ikke frihet til å ha en annen mening  og mobbingen er massiv.

» Det er bare død fisk som flyter med elva, de levende svømmer motstrøms»  Det krever mere muskler, det krever mere mot , det krever en frihet som vi er født til . Det er drivkraften som gjør oss sprell levende og sikrer fremtidens barn. Min frihet er mitt ja til å være avhengig av Jesus for alle ting! Min frihet er å velge det hver dag. Din frihet er at du kan få velge han som kjøpte deg fri. Og i det blir du sett, hørt og anerkjent, elsket… av Ham som faktisk er den eneste som kan stille tørsten , ropet som vi alle er født med. Det første skriket av et spebarn, vitner om liv!  Og vi må tillate oss å være som barn for å komme inn i Guds rike.

Så jeg tar på meg brudestasen og stiller meg klar til å miste min egen uavhengighet til Jesus – i full visshet om at mitt Ja til ham , setter meg fullstendig fri !