på reise igjen – (det har blitt mange siden sist jeg skrev) blir jeg sittende å tenke over ting.

Som tittelen indikerer, treffer jeg folk. Og jeg grubler litt for meg selv på denne verden vi lever i . Gjennom media møter vi fiktive personer som lever av å eksponere seg via instagram, twitter, snap chat, facebook, aviser, blogger, og tv.

Vi fores med varierende sannheter om det meste, og sluker det for det meste rått. I min verden møter jeg ekte mennesker med levd liv. Deres virkelighet er så langt unna det som fremvises i visse foraer.  Bak fasadene finner jeg deres sanne ansikt – og jeg slåes av undring over at vi føler på å gjemme oss .  Joda – de har nok på seg en maske sånn med en gang, men så våger de å vise meg tillit og vise realitetene slik som de er.

Denne reisa som jeg er på nå inneholder mange adresser og ansikter. Samtaler, forbønn, flyreiser, hurtigbåt, bilturer og overnattinger. Det er mye felleskap og mange liv representert.

Det vakre er når jeg taler og Jesu kjærlighet treffer dem der de sitter og tårer av lettelse, glede, åpenbaring og kanskje sorg glitrer imot meg. I forbønn kommer hemmeligheter opp i lyset og friheten blir synlig i smilene. Sykdom og plager presenteres i all sin gru. Og legges frem for Jesus uten skjemsel. Ekte mennesker…

Folk som ikke får det til og er lei av å late som. Folk som lever liv du ikke kunne holde ut i to timer !

Folk som er lei av å være så alvorlig hele tiden og lar latter og begeistring  smitte over på de som er rundt dem.

Folk som lever i frykt for å miste alt de har..

Folk som lengter etter at Jesus skal forandre omstendighetene.

Folk som sperrer opp øynene i overraskelse når Jesus svarer..

Folk som tør å stå fast i en klem som er ekte og inderlig midt i gangen og ikke bryr seg om tårene væter blusen til den trygge klemmeren..

Jeg tror Gud elsker ekte mennesker!  – Kanskje er det nettopp det som rører så dypt i meg når jeg ser dem..

Hvorfor skriver jeg dette ? Tja… kanskje jeg bare måtte dele litt ekthet..

Som forkynner skal jeg vel dele en haug med seiersrapporter – og det er jo ikke vanskelig! For sannheten er at Jesus helbreder overalt der jeg får komme, og ja; om det forviller seg en ufrelst på møtet varer ikke det så lenge.  Som forkynner skal jeg vel skryte av alle mine meritter og alt som skjer… og jeg kan det på helt ekte vis.

Men jeg hadde lyst til å bare ruske litt opp i denne sannheten av at verden består av ekte mennesker som bør beskues uten linse og fine filter. Begynn med å legge fra deg fjernkontrollen, tastaturet, touchpanelet og faktis se og la deg bli sett!

Det er vakkert  og anbefales på det sterkeste .

SBJ.