Igjen sitter jeg på et fly hjem full av inntrykk fra ei reise i vårt vakre Norge. Denne gangen gikk ferden via Harstad og videre til Sortland i Vesterålen.

Og tror du ikke jeg endelig fikk muligheten til å fly hjem med selveste Ludvik Karlsen på halepartiet der luftens helter hedres! Han er hjemme hos Jesus nå, men han er mitt største menneskelige forbilde og en mann som gav meg en hilsen som skulle hjelpe meg gjennom vandringen i Guds kall fram til i dag ( og sikkert hele veien hjem til Jesus)


Flyet måtte vente en stund for take off på grunn av altfor kraftige vindkast, men så satte vi i gang og ble nærmest fillerista bortover rullebanen og videre opp over skylaget.
«Solfrid, du flyr med Ludvik! Du er trygg!», måtte jeg fortelle meg selv helt til det roet seg ned, og jeg kunne hente ned skuldrene som var hekta et sted godt over øreflippene for anledningen.

Første gangen jeg reiste nordover var tilbake i 2011 og da var Sortland på lista over de jeg skulle besøke. Det var en livlig gjeng med lokale midt i beste gateplan ; Salem Pinsekirke !
Navnet lyste klart og tydelig for alle som kastet et blikk på det vakre blå inngangspartiet der troende samlet seg flere ganger i uka for å møtes og søke felleskapet med Gud og hverandre.
Nå ca syv år senere har jeg minner om sterke møter opp igjennom årene, nye fjes, forvandlede liv , kjente og kjære venner som har stått gjennom oppturer og nedturer. Jeg har vært vitne til tegn, under og mirakler her. Jeg har sett heldekkende eksem forsvinne rett foran øynene mine. Jeg har sett at hjerneskader etter slag har blitt fullstendig restituert. Jeg har sett folk bli fylt med Den Hellige Ånd og Ild, tale i tunger, ta ibruk nådegaver, bli utrustet ….ja, det meste som en kan finne i fra Bibelen har jeg sett manifestert her.

«Om ikke Herren bygger huset, arbeider bygningsmennene forgjeves»,

Det er tydelig at denne forsamlingen er plantet der av Gud selv. Ellers hadde de nok gitt opp – men de har , som de sier her oppe ; «stådd han av» gang på gang. Jeg tror virkelig at denne forsamlingen er ment å være et fyrlys i regionen. Vi må be for dem , at de får hjelpen de trenger til å vokse inn i de oppgavene som ligger foran.

Så til denne helgen ; Som alltid kommer jeg med forventning til hva Den Hellige Ånd vil gjøre for å forherlige Jesus i vår midte – og han skuffer ikke.

Det var mange kjente og kjære fjes som manglet, men det var også nye ansikter . De som var der fikk oppleve flott lovsang, lave skuldre, hjertvarme og en tilstedeværelse av Gudsnærvær.    Selve forkynnelsen er jeg vel ikke den rette til å bedømme, men det kjentes som om det fløt ord utifra min ånd og at Ånden selv virket med. Og reponsen i de tilstedeværende uteble ikke. Forbønnsstundene er vakre og hellige og vi får bare stå og beundre det som skjer.

Slike helger består gjerne av fredag kveld, lørdag formiddag og kveld og søndag formiddag, med rikelig tid til forbønn og helt fritt for blikk på klokka. Gud er raus med sin tid – så da er vi rause med vår tid.

Søndagen ble avsluttet med en reise ut til vakre Andenes og Bleik – en flott rundttur der Guds skaperverk viste «muskler» i godt ruskevær og vill natur, før vi til sist, rike på opplevelser og fylt av takknemlighet, kunne sette oss i sofaen med en god kaffekopp og småprate om helgens enorme inngrep i menneskeliv.

Jeg pleier å ha med meg et videokamera i disse helgene og har selv det hele og fulle redigeringsansvaret.
(Videoene blir nok lagt ut fortløpende i løpet av kort tid, og da kun med prekenen tilgjengelig og noen småglimt fra resten.)

Slike opptak fra alle helgene blir liggende på hjemmesiden min under «undervisning» – eller ved å søke på youtube med mitt navn.

På flyturen hjem ble jeg enda en gang stoppet i skrivingen min av en medpassasjer som ville vite hva jeg jobber med….. og du kan tenke deg at det ble en god samtale ?!                                             Overalt er folk åpne for å samtale om tro og tvil, vi må bare være like åpne til å legge fra oss det vi har i hendene og være en god samtalepartner.

Neste reise blir til vakre Honningsvåg, Hammerfest og Lakselv. Jeg har den beste «jobben» av alle tror nå jeg !

SBJ