Den Gud som bryr seg

 

Den Gud som er tilstede, Gud er her!Det er godt å vite hvordan Herren velger å være tilstede midt i vårt liv.

Han er så levende opptatt av deg og meg at Han kommer og deltar i den grad han inviteres.

Jeg var på en reise i Israel og nøt landet der Bibelen blir levende rett foran øynene våre.  Jeg vandret der i Jerusalems gater og hørte barna som løp rundt, lekte og lo. Så hørte jeg en barnestemme som ropte ; » Shammah!!» «Shammah!»

Så , litt etter hørte jeg det igjen fra noen andre barn som lekte i ei bakgate. Nå hører det med til historien at jeg i flere måneder hadde hørt meg selv si dette ordet når jeg ba for folk og i lovprisning hjemme i Norge.  Og jeg hadde jo lurt på hva det kunne bety..

Så, når jeg hørte disse barna i Israel spisset jeg selvfølgelig ørene. Så jeg måtte spørre guiden min ved første anledning.

Hun kunne fortelle at de ropte noe som kunne bety noe sånn som ;  «Her er det! Det er her! er erˋn!»

Herren er så tilstede, men ikke kun for å korrigere, undervise og gi oss kraft og alt sånt.  Men heller på en slik måte at han vil «danse » med oss!  Som en god Far der vi som Hans barn, kan ta av oss skoene (for stedet du står på er hellig ) og sette dem oppå hans føtter og selv være tilstede i Hans hellige tilstedeværelse midt i hverdagen.

Hans navn er Javhe Shamma – den Gud som er tilstede med hele seg. Og inviterer oss til å være midt i dette «shamma»  – Gud med oss.

Mitt Shamma i forbønn, påkalte Hans nærvær og proklamerte at Gud er tilstede! Og da er ALT mulig !

Stay blessed!

SBJ