Tilbake til mitt barndoms paradis….

Vel, nesten da. Som barn ferierte vi ofte i området og som voksen har jeg tatt med familien dit og vi har hatt stor glede av gjestfrihet, godt fiske, isbreer, og vakkert landskap.

Så stor var gleden da det plutselig dumpet ned en forespørsel i mailen min; om jeg kunne tenke meg å komme til   Filadelfia Stryn ?

Hjertet gjorde et lite gledeshopp ; » Jesus? Får jeg virkelig lov til å komme til Vestlandet ? » Etter litt fram og tilbake, fant vi en ledig helg som kunne passe. Og dermed var prosessen i gang.                   Jeg bruker tid til å be for plasser jeg skal besøke og «bærer» det i hjertet fram til det er tid for å ankomme.

Til min store overraskelse og glede ville min kjære hjertebror John Hagen også være med. Det er ikke en normal forespørsel fra den kanten, så her var det tydelig at Jesus hadde noe planlagt.      Min gode venn og kollega Id Skardal var også klar for å være med på kjøreturen, og dermed var vi en fin trio som kjørte de vel åtte timene som trengtes for å nå første stoppeplass ; Volda !

Volda ?, sier du vel nå…»var det ikke Stryn? »

Joda ! Men det er flott å kombinere og å samarbeide når en er på reise til steder der det er kristent arbeid. Så det var kommet en forespørsel fra Aglow – om vi ikke kunne få til å ha et møte i deres regi også ?  Og det fikk vi til. Så torsdagen landet vi i Frelsesarmeens lokaler i Volda og lokalet fyltes opp med glade og forventningsfulle møtegjengere som lurte på hvem denne damen kunne være….?

Og Jesus er så vidunderlig! I sin trofasthet berørte Han hjertene på dypet. Jeg ble så grepet av hans vakre nærvær at det var vanskelig å puste. Og da jeg sto og delte Ordet fikk jeg se inn i de vakre øynene av mennesker som tok imot budskapet. Det glinset i blanke øyne som til tider tørket en tåre av takknemlighet til Ham i det de ble berørt der de satt.

I ettermøtet kom folk fram og det var flere som ble helbredet fra forskjellige vondter og plager. Flere hadde alvorlige diagnoser, og jeg vet ikke enda hvordan det gikk med dem. Det må jo sjekkes av helsepersonell. Men gleden i øynene til de som ble bedt for var vakker.

Det ble en lang kveld, (men jeg elsker lange ettermøter) før vi til slutt kom hjem til Lederen for Filadelfia Stryn.

Solbjørg Leite !

For ei dame… Full av omsorg og energi som omsluttet oss fra første sekund.  Mannen hennes, Harald var også en hjertelig og humørfylt kar, som raskt fikk oss til å kjenne oss velkommen i hjemmet.

Det var duket for en massiv helg ; fem møter lå foran oss og forventningene var vanskelig å dempe på.

Etter en kongelig frokost var vi tre klare til å reise i forveien til lokalene i Stryn. Vi skulle reise i forveien for å forberede oss, og jeg skulle ligge på lokalet de to neste nettene. Det er nemlig en fin liten leilighet der, som også fungerer som kontoret til Solbjørg til daglig. Når vi ankom lokalene og låste oss inn ble vi møtt av et veldig Gudsærvær og vimset rundt der som unger som akkurat hadde ankommet det flotteste hjemmet av alle. Veggene i lokalene må ha vært mettet med bønn og velsignelser… Vi landet med fryderop og John begynte strakt å rigge med lyd og instrumenter. Jeg satte selvsagt på kaffe, og Id var igang med sitt. Endelig var vi på plass.. 

Om du ikke vet hvem John Hagen er, har du virkelig gått glipp av noe! Han er leder for Misjonskirken i Skotselv og er gift med ei utrolig dame som heter Iris. Han er et musikalsk funn for mange og har blitt brukt både på Kanal 10, på Storstua i Røyken og mange flere plasser. Han skriver også egne sanger som har sterke budskap.  Masse mere kunne vært sagt om ham – men han var altså med i alt dette – og han er altså min egen «hjertebror».

Hva er det ? Vel, noen mennesker er en bare koblet til av Jesus, slik at det er ikke nok bare å kalle noen for en bror eller søster i Herren. Så jeg fant akkurat ut at det må være det nærmeste navnet som kan passe.

Og for en helg det ble!! Folk kom langveis fra og Jesus berørte hjertene og kroppene. Og jeg våger meg på å si at det var noen som fikk noen ekstra åpenbaringer i Skriftene. Det er godt å dele Ordet, og å se hvordan Gud stadfester. Det var også flere profetiske tiltaler til folk, og noen ble sterkt berørt av Guds hellige Ild.

Mellom møtene ble det også tid til noen sjelesorgsamtaler – og jeg tror nok at det gjorde godt å få sette ord på ting der taushetsplikten blir tatt alvorlig. Nå må jeg bare påpeke at lederen i Stryn er en utrolig god dame for folk å snakke med. Og hun er virkelig til å stole på. Men noen ganger kan det være godt med noen helt utenifra, som ikke vet så mye om omstendighetene. Vel, uansett så var det fint å få være der.

Alt i alt må jeg si at reisa var utfordrende nok, men verdt hvert sekund.

Jeg sitter igjen med undring og beundring over flotte lokale ledere, et herlig folk fra nært og fjernt. Relasjoner og vennskap som vil bæres innfor tronen i lang tid.

Til slutt lurer du kanskje på hvorfor John egentlig skulle være med oppover…? Vel, noen ganger må Gud virkelig ta oss til sides for å få gitt en spesiell hilsen – og Jesus hadde avtalt et himmelsk møtepunkt der oppe. Han hadde talt til hjertet til en mann som kom langveis fra – men et budskap nettopp til hjertebroren min. Sånn er Jesus noen ganger – og jeg kan ikke annet enn å si at jeg er imponert !

Hva vi får være med på om vi bare våger å si Ja ! Her er jeg, send meg!

Gleden er min lønn!

SBJ